Blokzijler brok
Blokzijler Brok.
De dames van De Pauperhut zijn er dol op en je mag ze er zelfs ‘nachts voor wakker maken…
Want de enige echte Blokzijler Brok is verslavend lekker. Smeuïg, heerlijk geurend en verrassend smaakvol kruidig van smaak.
De smaak van de ambachtelijke brok houdt in het midden tussen een kruidkoek en speculaas.
Het ontstaan van de Blokzijler Brok:
Op een zekere ochtend moest Berend Prins uit Blokzijl een flinke hoeveelheid speculaas leveren aan de Regenten in het Prins Maurits Weeshuis. Tijdens het afbakken bleek te oven veel te flauw, wat resulteerde in een halfgaar product. Het resultaat leek niet bepaald op speculaas, maar werd alom gewaardeerd. Het ontstaan van Blokzijler Brok was een feit.
Auke Prins kwam in de jaren 50 naar Blokzijl om daar een nieuwe bakkerij te beginnen aan de Brouwerstraat. Hij besloot om ook Blokzijler Brok te gaan maken. Met wat aanpassingen aan het welbekende recept, gaf hij een twist aan dit streekproduct wat wel gewaardeerd kon worden.
Het recept is nog steeds geheim en wordt tot op de dag van vandaag op exact dezelfde manier door zijn zoon Joop Prins op ambachtelijke wijze geproduceerd.
De brok is bij de dames van De Pauperhut te bestellen via de webwinkel of in de showruimte in Eesveen.
De Blokzijler Brok kan verstuurd of afgehaald worden.
Vers is de brok 1 maand houdbaar, maar het is ook goed in te vriezen.
De Pauperhut hanteert de adviesprijs de 3,99 euro per brok.
Blokzijl, Blokzijler brok, Kop van Overijssel, streekproduct, voor bij de koffie en thee.