Direct contact? Bel mij op 06 52882545

Over Nofluk

‘Goeie’, welkom bij Nofluk!

Met deze groet heet ik je een warm/nofluk welkom toe in mijn webwinkel!

Een groet die kenmerkend is voor deze ‘boeren’ streek, gemoedelijkheid en hartelijkheid, namelijk het mooie buurtschapje Marijenkampen in de kop van Overijssel. Hier woon ik, Nienke, met mijn gezin, huisdieren en klein vee. Marijenkampen is van oudsher een desperado-kolonie van ‘De Maatschappij van Weldadigheid’, waar men hutten maakte van plaggen en turf door de paupers, arme mensen, waar soberheid en vlijt een rol speelde. Met respect voor deze waarden en trots op mijn ‘wortels’ is in 2018 het idee ontstaan om een webwinkel in landelijke, sober en pure woonaccessoires op te zetten. Destijds met de passende naam De Pauperhut.

In de afgelopen jaren zijn er veel mooie en positieve ontwikkelingen geweest binnen mijn onderneming. Zo is er een nieuwe webwinkel gelanceerd die nog gebruiksvriendelijker is voor haar bezoekers. En er is een nieuwe locatie gevonden voor het magazijn. Door de mooie groei die de webwinkel heeft doorgemaakt werd het ook tijd voor een groter magazijn waarbij er nu ook de mogelijkheid is om je bestelling af te halen.

Naast het bijzondere bouwwerk van mijn vader, kasteel Olt Stoutenburght, heeft Nofluk zich gevestigd in het sfeervolle bijgebouw tussende grote woonboerderij en het kasteel in. De boerderij is de plek waar ik geboren en getogen ben en wat mij zo lief is. Blesdijke ligt in Friesland vlakbij Marijenkampen, op de grens van Friesland en Overijssel. Vandaar ook de nieuwe naam Nofluk! Fries voor aangenaam, knus en behaaglijk! Een naam die bij mij past en die in deze regio ook nog regelmatig genoemd wordt. Wat is het hier noflik, nofluk of noffelik!

Nofluk verkoopt bijzondere, unieke producten, doordat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt en/of ze oud en sleets zijn; ze kunnen dan ook mooie gebruikerssporen en oneffenheden bevatten, die het verhaal van het product op de juiste manier weergeeft; perfect voor in een landelijk interieur! In de collectie van Nofluk vind je sfeervolle woonaccessoires die veelal gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout, steen, wol en linnen. Puur en zonder opsmuk.

Door mijn passie voor het landleven, tracht ik een bijdrage te leveren aan het nofluk & gerieflijk wonen. Met persoonlijke aandacht en een stukje van mijzelf hoop ik je een prettige en ‘goeie’ ervaring te mogen geven.

Welkom bij Nofluk!

Een warme groet,
Nienke

Nofluk Wonen
Nofluk Wonen IJzeren pot

Wie zit er achter Nofluk?

Mijn naam is Nienke en ik woon en werk in Marijenkampen. Samen met mijn gezin ( manlief, zoon en 2 dochters) en dieren wonen wij in een verbouwde boerderij met rieten kap. Het is goed vertoeven in Marijenkampen!

Toeristische trekpleisters Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen hier op fietsafstand. Regelmatig loop ik met mijn honden, labradors Freek en Freddy, de natuur in. Tijdens deze wandelingen vind ik vaak prachtige materialen die mij weer inspireren om er wat moois van te maken. Struinen doe ik ook bij mijn vaste leveranciers en importeurs, altijd op zoek naar iets speciaals voor de winkel. In de hoop jou, mijn gewaardeerde klant, blij te kunnen maken met wat bijzonders, moois of leuks voor in je interieur of tuin!

Naast mijn andere baan, steek ik graag mijn tijd en energie in Nofluk. Kostbare, beperkte energie want ik ben chronisch ziek en dit geeft beperkingen. Toch is er nog zoveel wat wel kan, lukt en waarvan ik geniet. Zo is in Blesdijke, bij kasteel Olt Stoutenburght, sinds kort het afhaalmagazijn van Nofluk geopend. Bezoeken is mogelijk op afspraak.

Het afhaalmagazijn is gevestigd tussen mijn ouderlijk huis en het kasteel in. Op deze plek ben ik geboren en getogen. Mijn vader bouwt dit bijzondere kasteel en heeft mij, samen met mijn moeder, de liefde voor de natuur en al het moois op deze wereld bijgebracht. Een bijzondere inspirerende locatie waar ik graag ben. Ik hoop je daar te mogen begroeten!

Volg Nofluk via Instagram, Facebook of de website.

“Tot kiek es!”

Een warme groet,
Nienke

Nofluk Wonen